ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ

     Την Τρίτη 13-1-2015 οι μαθητές της Τρίτης και της Τετάρτης τάξης θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του Τομ Σόγιερ και της παρέας του, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.  Είναι ένα υπέροχο κλασικό μυθιστόρημα για παιδιά με ήρωες παιδιά.

     O Τομ Σόγιερ είναι ένας ήρωας γοητευτικός, αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανταλιάς, αλλά επίσης της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ λέει ψέματα για να σκεπάσει μια αταξία ή μια ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα.





ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ...

"Μια μέρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Τομ Σόγιερ"

     Μια μέρα, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, πήγαμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πήγαμε εκεί, μαζί με την Τρίτη και την Τετάρτη τάξη, για να παρακολουθήσουμε μία παράσταση με τον Τομ Σόγιερ.
     Το κτίριο ήταν υπέροχο και μου άρεσε πάρα πολύ. Είχε ωραία θέα και μεγάλους χώρους. Με εντυπωσίασαν πιο πολύ τα τζάμια, γιατί έβλεπες τη θάλασσα.
     Στο θέατρο τα κουστούμια τους και τα σκηνικά τους ήταν όμορφα. Ο Τομ Σόγιερ ήταν πολύ πονηρός και πολύ σκανταλιάρης ως το τέλος της παράστασης. Ήταν επίσης πολύ γενναίος και πολύ θαρραλέος.
     Πέρασα τέλεια! Μακάρι να ήμουν κι εγώ σαν τον Τομ Σόγιερ. Να ήμουν δηλαδή ένας μικρός ήρωας.                    Χρήστος Κ.



  Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 πήγαμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μαζί με όλες τις Τρίτες και τις Τετάρτες από το σχολείο μας. Παρακολουθήσαμε τον Τομ Σόγιερ.
  Το κτίριο ήταν υπέροχο και εντυπωσιακό. Είχε μεγάλες τζαμαρίες που έβλεπες τη θάλασσα. Η θέα ήταν τέλεια από εκεί πάνω.
   Ο Τομ Σόγιερ ήταν ένα άτακτο παιδί. Ο Τομ Σόγιερ και ο φίλος του ο Χοκ Φιν έκαναν συνέχεια πλάκες. Μια μέρα που πήγαν στο νεκροταφείο για να θάψουν μία γάτα είδανε το Τζόε τον Ινδιάνο να σκοτώνει τον γιατρό. Ο Τζόε όμως ήταν πονηρός. Όταν πήγαν στο δικαστήριο είπε ότι το έκανε ο Μαρβ. Ο Τομ Σόγιερ όμως, αποκάλυψε την αλήθεια. Έτσι έγινε ένας μικρός ήρωας.
   Τα κουστούμια μου άρεσαν πάρα πολύ. Επίσης οι ηθοποιοί τραγουδούσαν πολύ όμορφα.
   Ένιωσα πάρα πολύ ωραία και θέλω να ξαναπάω πολλές φορές να παρακολουθήσω την παράσταση.
    Αυτό που μάθαμε από τον Τομ Σιόγερ είναι ότι πρέπει να λέμε την αλήθεια και ότι:
                                 Δε χρειάζονται πολλά                                 
                                 για να τα περνάς ωραία                                  
                                 λίγα μόνο μαγικά                                            
                                 η φιλία και η παρέα!                               Νίκος Π. 
     


   Στις 13 Ιανουαρίου 2015 πήγαμε στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Τομ Σόγιερ". Πήγαμε  όλα τα παιδιά της Τρίτης και της Τετάρτης τάξης.
   Το κτίριο, στο οποίο πήγαμε, ήταν καινούριο και μοντέρνο. Είχε πολλά παράθυρα και μεγάλους καθρέφτες. Είχε εντυπωσιακή θέα και  φαινόταν όλη  η θάλασσα. Επίσης είχε τεράστια πλατύσκαλα και υπέροχη ακουστική.
     Ο ήρωας της παράστασης ήταν ο Τομ Σόγιερ, ο οποίος ήταν φτωχός. Ήταν ένα παιδί που ήταν ζωηρό και σκανταλιάρικο. Ήταν πολύ άτακτος και ψευτάκος. Όταν όμως έπρεπε να πει την αλήθεια την έλεγε γιατί ήταν και καλός φίλος. Μαζί με τον φίλο του τον Χοκ Φιν οργάνωναν πολλές φάρσες. Η θεία του η Πόλυ θύμωνε με κάθε του σκανταλιά και τον τιμωρούσε. Τα κουστούμια ήταν όμορφα. Τα κορίτσια φορούσαν όμορφα φορέματα και όλοι ακούγονταν πολύ καλά. Η μουσική ήταν ωραία και τραγουδούσαν υπέροχα.
   Μου άρεσε πάρα πολύ η παράσταση γιατί άξιζε. Θα ήθελα να ξαναπάω να την παρακολουθήσω. Αυτό που μάθαμε από τον Τομ Σιόγιερ είναι ότι:
                                 Δε χρειάζονται πολλά                                 
                                 για να τα περνάς ωραία                                  
                                 λίγα μόνο μαγικά                                            
                                 η φιλία και η παρέα!         Ευδοκία Α.

     
     Την Τρίτη πήγαμε στο Μέγαρο Μουσικής. Πήγαμε οι μαθητές της Τρίτης και της Τετάρτης. Θέλαμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Τομ Σόγιερ.
  Το Μέγαρο της Μουσικής μας εντυπωσίασε. Είναι ένα καινούριο κτίριο που έχει γυαλιστερά παράθυρα και ωραία θέα. Αυτό το κτίριο είναι πολύ μεγάλο και έχει πολλές αίθουσες για θεατρικές και άλλες παραστάσεις.
    Όταν άρχισε η παράσταση είδα ένα παιδί, που ήταν ο Τομ να παίζει με τον φίλο του τον Χοκ. Κάποτε  ο Τομ και ο Χοκ πήγαν να θάψουν μια γάτα. Ήταν μεσάνυχτα. Εκεί είδαν τον Τζόε τον Ινδιάνο να σκοτώνει έναν γιατρό. Ο Τζόε κατηγόρησε έναν μεθυσμένο, τον Μαφ, ότι ήταν δολοφόνος. Όταν έγινε η δίκη ο Τομ , πατώντας τον όρκο που είχε δώσει στο φίλο του, είπε την αλήθεια. Αυτό το έκανε για να μην καταδικαστεί άδικα ο Μαφ. Έτσι ο Τομ έγινε ήρωας.
    Εμένα μου άρεσαν τα κουστούμια και οι φωνές των ηθοποιών. Θα ήθελα να ήμουν κι εγώ σαν αυτόν. Το παραμύθι με δίδαξε, ότι δε χρειάζονται πολλά για να τα περνάς ωραία, λίγα μόνο μαγικά, η φιλία και η παρέα.                         Τάσος Β.


    Χθες πήγα στο Μέγαρο Μουσικής με την τάξη μου και με την Τετάρτη. Πήγαμε για να δούμε τον Τομ Σόγιερ.
  Το κτίριο ήταν πολύ μεγάλο και εντυπωσιακό. Είχε μεγάλες αίθουσες για διάφορες παραστάσεις. Σε μία τέτοια αίθουσα μπήκαμε για να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Τομ Σόγιερ.
    Ο Τομ Σόγιερ ζούσε με τη θεία του την Πόλυ, την αδερφή του τη Μαίρη και τον αδερφό του τον Σίντνεϊ. Ήταν πολύ φτωχοί. Όλοι  φορούσαν χρωματιστά κοστούμια. Είχε εντυπωσιακή μουσική. Ο Τομ είχε έναν φίλο τον Χοκ, που μαζί έκαναν πολλές φάρσες.
    Η παράσταση ήταν από τις πιο ωραίες παραστάσεις που έχω δει. Άρεσε και στους φίλους μου και μάθαμε κι ένα θαυμάσιο τραγούδι.
Δε χρειάζονται πολλά,
για να τα περνάς ωραία!
Λίγα μόνο μαγικά,
η φιλία και η παρέα!
Αχιλλέας Θ.